מבול של שאלות על החלפה חוזרת של מפרק עצם הירך...

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

21/11/2009 | 16:23 | מאת: הסובלת השואלת...

שלום, אני עברתי החלפת מפרק ירך לפני שנים עשרה שנה. עד לפני כחצי שנה, הכל היה נהדר, רקדתי, התעמלתי ממש נולדתי מחדש. מזה חצי שנה יש הדרדרות דרמטית במצבי. בבדיקה שנעשתה על ידי המנתח וצוות רופאים בבית חולים בו עברתי את הניתוח הומלץ על ניתוח חוזר והחלפת הcap של התותב. בנוסף לבעיית המפרק יש לי בעיה של קרישת דם. לאחר הניתוח בערך כשבוע היה לי תסחיף ריאתי, ולפני כשנה היו לי שני אירועים שלטענת הנוירולוגים היו קריש קטן במוח בעבר ללא שהשאיר סימנים. משום אירועים אלה היום אני מקבלת אספירין 325 מ"ג ליום. בביקורת האורטופדית אמרו לי שצריך מאד טוב להכין אותי לניתוח כלומר התערבות המטולוג והמרדים. שאלותי - מה חשוב יותר ההמטולוג או האורטופד במקרה הזה? לאיזה מרכז רפואי מומלץ לפנות, בשילוב בקטלני של המקרה שלי? האם עודף משקל מקשה על ניתוח כזה? האם הניתוח החוזר הור גדול וקשה יותר מהניתוהראשון, אם כן, במה ולמה? תודה מראש

09/12/2009 | 07:37 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה הבעיה המרכזית אותה את מתכננת לפתור הנה אורתופדית לכן חשוב האורתופד המנתח שאותו בחרת שילווה אותך הבעיה השניה הנה הבעיה ההמטולוגית הדורשת הכנה מתאימה על ידי ייעוץ לפני הניתוח, על ידי טפול מתאים במהלך הניתוח. כאשר ההמטולוג הנו איש מרכזי במערכת המטפלת עקב הבעיות שאותן את מתארת לגבי המרכז הרפואי - בכל מרכז רפואי שרות המטולוגי ולכן הנכון לעשות הנו לשאול את המנתח שלך היכן הוא עובד ובהתאם לפעול. לעניין עודף משקל: עודף המשקל מקשה על כל ניתוח אך מצד שני אנשים כבדים עם עודף משקל עוברים את הניתוחים בהצלחה מירבית. ניתוח של רויזיה שונה מניתוח ראשוני בפרטים רבים. לכן לא כל אורתופד מוכן לבצע אותו. מצד שני אצל אלו שמבצעים אותו תדיר ההצלחה מרובה. בברכת הצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים