תחושת קור לאחר החלפת ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/04/2007 | 21:47 | מאת: שרה

אני בת 76 ובתחילת 2006 עברתי ניתוח החלפת ברך. מאז אני סובלת מקור במידה ובצורה שלא סבלתי לפני הניתוח. האם יכול להיות שיש קשר בין הניתוח, החומר שהושתל בברך ותחושת הקור. התופעה קורית בעיקר כשאני לא פעילה (מול הטלויזיה למשל). כיצד אפשר להתגבר על הבעיה. תודה על תשובתכם. שרה

04/04/2007 | 23:22 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשרה שלום ניתוח להחלפת הברך מחלים בשלבים שונים כאשר ההחלמה הראשונית מאד אינטנסיבית ובהמשך ההחלמה ממשיכה בצעדים קטנים. לוקח חודשים רבים עד שהברך הופכת להיות חלק ממך. חלק מהריפוי הנו תגובה של הגוף בו הוא בונה רקמות חדשות ומסיר ומשנה אופיין של רקמות קודמות. התהליך מלווה בחום מקומי קל, בנפיחות מסוימת, הרגשת מלאות. בתקופה זו לעיתים קרובות יש רגישות יתר לקור. רגישות היתר עשויה להמשך חודשים רבים ולעיתים שנה. בדרך כלל זמנית וחולפת בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים