האם לפי הפענוח של בדיקת MRI אני יכול להמנע מניתוח

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/11/2009 | 12:06 | מאת: אריק

הודגמו שינויים בצקתים משמעותים במח העצם בקונדיל הפמורלי הלטרלי בעיקר בחלק האחורי עם לזיה סוב כונדלית האספקט האחורי ובגודל 8 ממ. הסינגנל מאוד גבוה ב-T2 ונמוך T1 מלווה בשינויים בצקתיים מסביב. מעט נוזל יתר תוך מפרקי ובבורסה SP הסחוס הפטלרי אחורי עם שחיקה בעיקר באספקט הלטרלי כונדרומלציה הסימנים בקונדיל הפמרלי הלטרלי מתאימים ל AVNעם מעט נוזל יתר תוך מפרקי וסימנים של כונדרומלציה פטלרי במידה קלה עד בינונית השאלה העיקרית שלי שאני רוצה להמנע מניתוח בשלב זה של חיי ואם דחיה של כמה שנים לא יגרמו לנזק גדול יותר הרי הניתוח הוא החלפת מפרק הברך TOTAL KNEE (מה כבר יכול להיות גרוע יותר )

03/11/2009 | 07:05 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאריק שלום MRI הנה בדיקת הדמיה. זהו חלק אחד בפזל שנותן את התמונה הקלינית התמונה הקלינית הנה השורה התחתונה המאפשרת לרופא לתת את ההמלצה שלו לגבי המטופל: אם יש מקום לטיפול, סוג הטיפול שמרני או ניתוחי, והאופציות השונות. כדי להרכיב את הפזל שהוא הכרח, יש להבין מספר דברים מסיפור החולה, יש לבדוק אותו, לעיין בצילומי רנטגן מתאימים, בדיקות דם מתאימות ואז להוסיף את חלק הפזל של MRIולראות את התמונה הכללית בברכה ד גרינטל

03/11/2009 | 08:00 | מאת: אריק

תודה על התשובה , איזו בדיקות דם אתה מציע וכן לאיזה רופא מומחה אני צריך לפנות ,אורטופד שמתמחה בתחום מסוים או ראומטולוג בגלל ש"המחלה " AVN התפרצה ללא סיבה ויכול להיות שיש בעיה נוספת בגוף

מנהל פורום החלפות מפרקים