אי נוחות לאחר החלפת מפרק

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

28/10/2009 | 14:47 | מאת: אוה

בעלי עבר החלפת מפרק הירך לפני כ-3.6 שנים. מצבו היה מצוין וחזר לפעילות מלאה. לפני כשנה התחילו כאבים באזור האגןובדיקות דם שהראו על דלקת. שנה שלמה היה בבדיקות MRI, CT צילומים מיפויים וכו' שלא הראו על בעיה ספציפית במקום הניתוח.סבל מכאבי תופת,ומבלי יכולת כמעט להתהלך. טופל במשככי כאבים (מורפיום, אופיום ואופטלגין נוזלי) וזריקת קורטיזון. לפני כחודש הדלקת נעלמה, והכאבים עברו לחלוטין. כעת משמרגיש מצוין וחזר לפעילות, 'נדמה לו שיש חופש במקום השתל'וכאב עמום במקום הניתוח. האם יתכן שלא ראו 'חופש' בכל הבדיקות שנעשו במשך כל השנה על לפני כחודשיים? אשמח לתשובה (מקוה מרגיעה)

29/10/2009 | 16:26 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאוה שלום מכתבך מעניין ומפתיע. ממנו עולה שהיו סימני דלקת באגן, כאבים קשים שלא הגיבו לטיפול שמרני, לאחר תקופה ארוכה חלפו ספונטנית. קודם כל יש לברך על כך שחלפו. יש להתפלל שלא יחזרו. קשה לדעת אם מדובר בכאב הקשור לניתוח או לבעיה אחרת סמוכה שממסכת את האזור המושתל. הרגשה של חופש עשויה להגרם מסיבות שונות החל מחולשת שרירים והרגשה של מעט חוסר שליטה, המשך במעבר של גידים מעל אזורים בולטים, ואפילו תתכן התערערות. רק רופא שבדק אותו ומכיר היטב את המצב יכול אולי לנסות ולהבין את הסיבה. לעיתים קרובות אנו נותרים ללא יכולת תשובה ברורה אקווה שלא יחזרו הכאבים ד. גרינטל

29/10/2009 | 22:46 | מאת: אוה

המון תודה על התשובה המפורטות והאדיבה, ובהחלט מרגיעה. כה לחי!

מנהל פורום החלפות מפרקים