כאבים במפרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

29/07/2009 | 10:55 | מאת: ליאת

שלום רב לאחרונה הופיעו לי כאבים חזקים בירך. נאמר לי שמדובר בשחיקת סחוס. האם פעילות מאומצת, הליכה ,ריצות, עלייה במדרגות מרובות קרוב ל90 מדרגות כל יום יכולות להיות מסוכנות למפרק? חשוב לי מאד לדעת כדי להמנע מנזקים. בתודה רבה ליאת

03/08/2009 | 12:43 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לליאת שלום לצערי אנו לא יודעים לספר אם פעילות גופנית אינטנסיבית תדרדר את מצב הסחוס יותר מהר מאשר ללא פעילות אינטנסיבית. יתכן וכן. ככלל, רוב האורתופדים אינם מעודדים פעילות גופנית כנגד כאב, לא מוצאים טעם רב בסבל ממושך, הוא לא מחלים את המפרק המנוון. מצד שני פעילות גופנית ובעיקר מחזקת שרירים מאד עוזרת למהלך הרפואי, להחלמה לאחר הניתוח. לכן צריך לבצע את הפעילות בזהירות בעיקר פעילות גופנית שאינה כואבת, רופאים רבים ממליצים על שחיה וכדומה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים