מימצא באיליום

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

21/07/2009 | 08:09 | מאת: לבנה

שלום אבקש לבדוק מה הטיפול בעקבות המימצאים.בבדיקת MRI,קיבועים מתכתיים וארטיפקטים בחוליות ע"ש מותני, באיליום משמאל למיפרק הסקרואיליאקלי באספקט העליון מודגם תהליך בעל אות איזואינטנסי ב-T2 והטרוגני ב-T1 שממדיו כ-3.8 ס"מ אורך,כ-2.5 ס"מ רוחב, אינו מקבל העשרה לאחר הזרקת גדוליניום , אין תגובה פריאוסטאלית אין פריצת קורטקס ואין מרכיב רקמה רכה,נראה בעל מראה שפיר ובאבחנה מבדלת פיברוזיס דיספלזיה או תהליך שומני תוך לישדי.אני הופניתי לבדיקה בעקבות כאבים למשך תקופה ארוכה והאם MRI מפסק תשובה או שיש צורך בספקט סיטי אשר יכול לקבוע בוודאות את מהות המימצא או שיש לבצע ביופסיה או טיפול אחר לסילוק המימצא וייתכן שאז לא יהיו כאבים. אשמח לתשובה בכבוד רב לבנה

22/07/2009 | 06:58 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

ללבנה שלום כל תהליך רפואי בנוי משלשה חלקים א. פרטים אנמנסטים (פרטים מתוך השיחה עם החולה) ב. ממצאי בדיקה ג. בדיקות הדמיה. MRI הנו חלק מהן כך שאת לוקחת חלק מתוך סעיף ג' ובעצם מבחינתך זהו המפתח להבנת כל התהליך. נכון ש MRI הנו בדיקה מאד ייחודית אך הנו חלק מתוך חלק של כל התהליך הרפואי ולכן כל פרשנות על ממצא של MRI עשוי לכוון למקומות לא רלוונטים. לכן חשוב להיבדק בצורה מסודרת, לעבור לאחר מכן על בדיקות דם, צילום, ובדיקות הדמיה נוספות לפי הצורך, להבין אם ניתן ליחס את הכאבים לממצא ולהבין את הממצא עצמו ואת הקונסטלציה שלו. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים