בורסיטיס

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

07/05/2009 | 19:00 | מאת: לימור

שלום רב, אבי בן 69 וסובל מזה מספר חודשים בכאבים בירך ימין ללא תגובה לטיפול נגד כאבים. הוא עבר מיפוי עצמות ולהלן הממצאים: בוצע מיפוי עצם פרפוזיה ו - BLOOD POOL מכוונים לאגן ופרקי ירכיים, מפוי פלנרי מאוחר של השלד המרכזי וגפיים תחתונות ו - SPECT ע"ש מתני, אגן ופרקי ירכיים. הבדיקה הדינמית תקינה ללא אזורי פרפוזיה ו - BLOOD POOL מוגברים לפרקי ירכיים. במיפוי המאוחר , ובחתכי ה - SPECT, לא הודגמו קליטות פתולוגיות באזור פרק ירך ימין. מודגמת קליטה מוגברת בעוצמה לא ניכרת באזור טרוכנטר גדול בירך ימין, יתכן על רקע בורסיטיס קלה. מודגמת קליטה מוגברת באלמנטים אחוריים של חולייה L3-4 משמאל כביטוי לשינויים ניוונים, יתכן מחה פסטלית פעילה. בשאר הסריקה , מודגמת סקוליוזיס בע"ש גבי עליון, קליטה מוגברת בשתי ברכיים משני צידי מפרק כביטוי לשינויים אוסטאוארטריטים. לסיכום: ממצאי המיפוי מדגימים בורסיטיס קלה בפרק ירך ימין, שינויים ניוונים בע"ש מתני ושינויים אוסטאוארטריטים בברכיים כמתואר. מה הטיפול הדרוש כמתואר לעיל ? ומה זה אמור להביע ? תודה רבה, לימור

10/05/2009 | 13:30 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

ללימור שלום העובדה היחידה בעלת משמעות בכל הרישום שטרחת בנאמנות לכתוב הנה שקיימים לאביך כאבים בירך ימין. הדרך הכי בטוחה לשגות הנה להתמסר לבדיקות ולנסות לבצע אנליזה שלהן ולהגיע למסקנות.... כדי להמנע מכך הרופא שואל את המטופל שאלות שמטרתן לזהות מאפיינים למצבים שונים, לאחר מכן הרופא בודק, ממש פיזית בידיו, ולאחר מכן הוא מסתכל בצילומי הרנטגן, אולי בדיקות דם. לעיתים כאן המקום לבצע מפוי עצמות. זו הסיבה שכל נסיון למסור לך מה האפשרויות עשוי להיות לא קשור למציאות הרפואית אצל אביך... חשוב לראות אותו ולבדוק אותו בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים