בעיית זרימת דם לאחר ניתוח בפרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

27/04/2009 | 16:00 | מאת: אורית

שלום, לפני כ-5 שנים שברתי את פרק הירך ובוצע קיבוע עם 3 ברגים. בשנים אלו נותרתי עם כאבים שבעיקר התמקדו בברך. ולכן לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח להסרת הברגים, שכן הרופא חשב שזה יכול לעזור לכאבים. כחודשיים לאחר הניתוח התחילו לי כאבים עזים באיזור הניתוח (שהתמקדו בחיבור בין הירך למפשעה), נשלחתי לעשות MRI, אני עוד מחכה לפענוח הסופי, אבל הרופא שראה את הבדיקה אמר שיש במקום AVN, כלומר בעיה בהספקת הדם לפרק הירך. בנתיים אני בחופשת מחלה של 3 שבועות עד לביקורת אצלו. ואני רוצה לדעת מה אפשר לעשות עם בעיה מסוג זה? האם יש משהו שאני יכולה לעשות לשפר את המצב? ומה ההשלכות של בעיית הספקת דם למקום?

07/05/2009 | 07:05 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה כאשר יש AVN קיים חוסר אספקת דם לאזור בראש הפמור ובאם חלק מהעצם מתמוטט בתהליכים שקורים לאחר הופעת ה AVN ונוצר תהליך ניוון (זהו תהליך ניוון שניוני לאי סדירות המפרק) הרי לעיתים קרובות אין ברירה וצריך לבצע ניתוח להחלפת מפרק הירך. ההוריה (אינידקציה) לניתוח הנו מצב של נוון כתוצאת ההתמוטטות, מלווה כאב והפרעה תפקודית, שלא מצליח לחזור לתיקונו באמצעים שמרנים. חשוב להדגיש שככל שהמטופל צעיר יותר כך המשתל צריך להיות מותאם יותר לחיים פעילים וארוכים..... בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים