ניתוח לכריתת הפטלה - פטלקטומיה או החלפת ברך ?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

31/01/2009 | 20:06 | מאת: ח.ו.

אני בת 42 וסובלת מניוון סחוס הפיקה 18 שנה. עברתי ארבעה ניתוחי פתיחת ברך עם כל מיני הסתבכויות בדרך. כרגע מצב הפיקה - כמעט ללא סחוס זה מה שנאמר לי ע"י אורתופד. הדעות חלוקות. מס' אורתופדים ממליצים לי לכרות את הפיקה וכך להיפטר מהמחלה - כונדרומלציה. ומס' המליצו בכלל את החלפת כל מפרק הברך. אני חוששת משתי ההצעות הנ"ל ולא יודעת מה לעשות. שאלתי היא האם גם כאשר מוציאים את הפיקה - אין במקומה תחליף ??? האם אני אוכל "לסחוב" כך רגל - כי אם אין פיקה אין יכולת כיפוף בהליכה ויש מעין סחיבה או צליעה ברגל לא ? מחכה ליעוץ או תשובה בנושא. תודה.

04/02/2009 | 13:55 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ניתוח להחלפת הפיקה בלבד קיים, הצטבר כבר נסיון, אך בארץ כמעט ואינו מבוצע ולזאת מספר סיבות, בין השאר הנה ההצלחה המוגבלת של הניתוח, מתאים רק למיעוט המקרים. לניתוח כריתת פיקה יש גם חסרונות ובעצם ההחלטה נעה בין מספר אפשרויות: לא לבצע שום ניתוח, לבצע החלפה של הפיקה, לבצע החלפה מלאה של הברך, לבצע כריתת פיקה. כדי לענות חשוב לבדוק, לעיין בצילומים שונים והדמיה נוספת לפי הצורך ורק אז ניתן לענות. לפיקה יש משמעות בתנועת הברך, בכוח הגפה וכל פעולה על הפיקה יש לה השפעה על תפקוד הגפה. בהצלחה ד. גרינטל

05/02/2009 | 00:01 | מאת: ח.ו.

תודה רבה. שאלה נוספת, אני מבוטחת של הכללית, האם עם התחייבות מקופ"ח אוכל להגיע אליכם לבצע את הניתוח המדובר ? תודה.

מנהל פורום החלפות מפרקים