החלפה / ציפוי ?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

29/01/2009 | 15:23 | מאת: לימור

שלום, שמי לימור בגיל 21 נותחתי ברמב"ם בירך שמאל (T.H.R?)בעקבות דלקת פרקים שפגעה בשני מפרקי הירכיים. כיום אני בת 36 אמא ל-2 . מחלת הפרקים הרבה מאחורי איכות חיי השתפרה מאוד אך עדיין מפרק ירך אחד שלא נותח מאוד מוגבל ישנם כאבים במאמץ או עמידה מתמשכת . קראתי כאן בתשובותיך על ' ציפוי מפרק הירך' האם תוכל להסביר למי הוא מיועד וכמה זמן הוא מחזיק מעמד? המפרק המנותח שלי במצב טוב (אני מקפידה לשמור עליו) אך אני יודעת שבבוא הזמן אצטרך להחליפו , נאמר לי שכדאי לי לחכות רק אחרי הריון נוסף ולשקול את הניתוח הבא האם לדעתך יש משמעות לתזמון זה ? תודה מראש, לימור

04/02/2009 | 07:10 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לימור שלום ציפוי המפרק הנו אחד מסוגי הניתוחים של החלפת מפרק הירך. זהו ניתוח בעל יתרונות וחסרונות בהשוואה לסוגי ההחלפות האחרים. לכל פעולה רפואית יש יתרונות משלה וחסרונות משלה וגם לציפוי יש את הסיבוכים הספציפים שלו ואת היתרונות שלו. היריעה קצרה היות וזה נושא שעוסקים בו לרוב המנתחים בתחום זה. הסיבה לניתוח הנה תמיד כאב, כאב שמפריע לתפקוד. לכן צריך לבדוק אותך במרפאה, לראות אם הניתוח יכול לעזור וכמה, לראות אם המצב הנוכחי מתאים לסוג זה של ניתוח ואז לראות אם יש משמעות להמתנה, להמתין לסיום הריון וכו'. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים