ניתוח החלפת מפרק

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/11/2008 | 18:55 | מאת: בת

אבי בן 84 במצב גופני כללי טוב מאוד, עבר ניתוח החלפת מפרק ירך לפני שבועיים. לאחר שבוע בבית חולים שוחרר לביתו וכעבור 24 שעות חזר לבית חולים בשל פריקה של המפרק. לאחר שהות של 3 ימים בבית חולים חזר שוב הביתה וכעבור 15 שעות שוב פרק את המפרק למרות נסיונותיו לשמור על התנועה והקפדה על הכללים. הפעם שוב הוכנס המפרק למקום בהרדמה כללית והוסיפו גבס בשתי הרגלים מתחת לברך וחברו את הרגלים עם מקל ("תנוחת אוירון"). אנחנו הוספנו מזרון אויר למניעת פצעי לחץ. שאלותי: מה עלולות להיו ת הסיבות לפריקת הירך האם יתכן שאולי המפרק אינו תקין? כיצד נמנע פצעי לחץ?

09/11/2008 | 07:01 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שבוע טוב קבלי התנצלותי על ההשהייה בתשובה שהרי הועלה עניין חשוב ביותר. ישנן סיבות רבות לפריקות מוקדמות לאחר ניתוח, זה אחד הנושאים החשובים בהתמחות האורתופדית. לכן בעצם אי אפשר להעלות בהינף עט אתהדיון כאשר המפרק לא מספיק יציב הרי בתקופה "הקריטית" של מספר שבועות ראשונים מוסיפים סוג של קיבוע שמטרתו להחזיק את המפרק במקום עד אשר תווצר צלקת פנימית והיא זו שתתפקד בהמשך ותשמור עליו במקום. מניעת פצעי לחץ הנה על ידי טיפול סיעודי נמרץ כולל הגנה על נקודות מסוימות בגוף כגון עקבים, שינוי תנוחה כל שעה או שעתיים, מזרונים וכדומה. טיפול סיעודי מעולה מונע פצעי לחץ נחזיק אצבעות ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים