מפרק ברך ימין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/03/2007 | 11:55 | מאת: שמואל טהר

ד"ר גרינטל שלום, ויישר כוח גדול על הסובלנות להשיב לשואלים במקצועיות ובנעימות רבה. 1. לגופם של דברים , אני בן 62 , ובברכי הימנית הסחוס כמעט ואינו קיים, הכאבים נסבלים ,ובמישור הליכותי סבירים ,והקושי העיקרי בירידות יותר מאשר בעליות. - בלילות איני חש כאבים. - משתמש 1-2 כדורי ארקוקסיה 90 בשבוע שעוזר היטב ,ואני נמנע להשתמש בו יותר על מנת לא להתמכר. 2. בבדיקות רופא מומחה להחלפת מפרקים הציע להחלפת המפרק, ואני די חושש מניתוח זה ומסתדר עם הקיים. שאלותי : 1. האם יש הצדקה לחשש זה ,או שאיכות חיי תשתפר ללא הכר ? 2. במצב הקיים האם בידך רעיון לשפור מצבי? 3. לאחר הניתוח והסתגלות של חודש- חודשיים האם הכאבים יופחתו לחלוטין ,ואוכל להלך ככל אדם ? הנני שוב מודה על תשובתך המלמדת

10/03/2007 | 18:50 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה מתנצל על התשובה המאוחרת היות והייתי בהשתלמות בחו"ל למספר ימים. ככלל, החלפת מפרק חייבת לענות על בעיה של כאב שנגרם מחמת ניוון והרס המפרק. נקודת ההחלטה לגבי מתי הניתוח יתבצע הנה כאשר מגיעים למצב שבו לא מוכנים ולא מסוגלים להמשיך יותר במצב הקיים עקב כאב וירידה באיכות חיים. 1. האם יש הצדקה לחשש זה ת: מדובר תמיד בניתוח גדול וככזה יתכנו סיבוכים שמהם צריך להזהר ולכן תמיד בריא לחשוש ולברר היטב, לדעת בראש פתוח לאן הולכים. ת. כאשר מדובר במצב של פגיעה קשה באיכות חיים עקב הכאב, בדרך כלל משתפרת איכות החיים באופן מאד משמעותי לאחר ההחלמה מהניתוח. ? 3. במצב הקיים האם בידך רעיון לשפור מצבי? ת: כאשר הסחוס פגוע במידה קיצונית התשובה הרלוונטית הנה טיפול ניתוחי. 4. לאחר הניתוח והסתגלות של חודש- חודשיים האם הכאבים יופחתו לחלוטין ,ואוכל להלך ככל אדם ? ת: הניתוחים נחשבים כניתוחים עם הצלחה גבוהה. אלא שלא כל האנשים מגיעים למצב של מפרק נורמלי לחלוטין. ההצלחה הנה בהקלת המצב של הכאב ושפור איכות חיים. כיום הרבה יותר אנשים מגיעים למצבים קרובים לנורמה מאשר בעבר וזוהי בעצם אחת המטרות של השפור המתמיד בידע בתחום זה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים