שיקום לאחר ניתוח להחלפת ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/10/2008 | 17:46 | מאת: טלי

אימי, בת 73 , עברה ניתוח להחלפת ברך לפני שבוע. היא עדיין בבית החולים. אני מחפשת לה מרכז שיקום כיוון שאינה יכולה לחזור הביתה.היכן יש מרכזי שיקום באזור המרכז? (יש לה ביטוח מכבי מגן זהב)

22/10/2008 | 07:10 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה בדרך כלל השיקום נעשה תוך תאום עם קופת החולים היות והיא הממנת של התהליך. לכן השרות הסוציאלי של המחלקה (אם במחלקה בבית חולים ציבורי ואם במחלקה בבית החולים הפרטי) מתאם את השיקום מול קופת החולים. לעיתים ניתן להציע מספר מקומות ולעיתים, תלוי באיזור הגאוגרפי וההסכם הספציפי שיש לאותה קופת חולים באותו אזור, ישנו רק מקום אחד. לעיתים מגמת המחוז הנה שיקום במסגרת הבית והוא מצמצם את האפשרויות למרכזי שיקום ומגדיל את ההצע בכוון הביתי בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים