לאחר Microfracture surgery.בברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/07/2008 | 16:00 | מאת: אריק

לפני שלושה שבועות ביצעתי ארטרוסקופיה .בעקבות ת"ד באופנוע בעבודה (במשטרה) וחבלה בברך לאחר היתאוששות אמר לי המנתח כי ביצע לי Microfracture surgery. וזאת עקב נזק לסחוס .לפי הרשומים הנזק הינו בקוטר 0.5*0.5 ס"מ. הדיאגנוזה של הרופא הינה:cartilage damage to femoral groove(ob3 &mfc(gr4 0.5*0.5 c"m small medial plica. אין כמעט מידע על נושא זה בעברית.אני בן 31 אוהב ספורט ,מה זמן ההחלמה ?מה סיכויי ההחלמה. לציין כי הרופא אמר שאזור זה נושא משקל. לפי מה שהרופא רשם דרגת החומרה היא 4 בשל הנזק העמוק של הסחוס.ולא בטוח שאוכל לחזור לאותה פעילות אינטנסיבית. האם נזק זה יכול להשפיע עלי בעתיד הלא רחוק מכיוון שאני משרת ביחידה מיוחדת של המשטרה ועיקר עיסוקי הוא פעילות מאומצת. בתודה מראש אריק.

09/07/2008 | 07:07 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאריק שלום לנזק מסוג זה שנמצא אצלך בברך לוקח זמן רב להחלים, תמיד נמצאת השאלה האם ההחלמה תאפשר חזרה לפעילות. חלק מהאנשים חוזרים לפעילות וחלק משלימים עם העובדה שהניתוח אפשר להם לחזור לחיי יום יום ללא כאב ושמחים עם כך.... מעבר לכך עליך לשבת מול המנתח שלך היות והוא ראה את הנזק, הוא זה שבצע את הפעולה והוא יודע מה קורה אצלו בדרך כלל במקרים אלו. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים