החלפת מפרק הברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/06/2008 | 23:47 | מאת: ליאורה

אני בת 57 סובלת מכאבי ברכיים שנים רבות ורוצה לשים לזאת סוף. 1. איך מתחילים בתהליך השתלת ברכיים. למי אני פונה ? (ברור לי שרופא אוטופד מן השורה לא ימליץ ניתוח יקר שכזה) 2. כמה זמן בממוצע מחזיקה השתלת ברך? 3. האם אפשר להשתתף בטיולי מטיבי לכת לאחר ההשתלה?

10/06/2008 | 07:17 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לליאורה שלום אנצל את ההזדמנות ואענה שאלה שאלה ש: אני בת 57 סובלת מכאבי ברכיים שנים רבות ורוצה לשים לזאת סוף. ת: אנו לא בטוחים שתהליך נוון קשה הנו הגורם לכאבי הברך אצלך. צריך לאבחן ולראות האם כך הוא על ידי בדיקה, עיון בצילומי ברכיים בעמידה. ש: איך מתחילים בתהליך השתלת ברכיים. למי אני פונה ? ת: פשוט פונים לאורתופד קופת החולים עם צילומי ברכיים בעמידה כדי שיבדוק ויראה מהי האבחנה. במידה והוא סבור כמוך - יפנה אותך לבית החולים למחלקה האורתופדית ואנו שמחים תמיד לתת שרות ש: ברור לי שרופא אוטופד מן השורה לא ימליץ ניתוח יקר שכזה ת: הניתוח הנו בסל הבריאות, כל מחלקה אורתופדית בארץ נותנת שרות ברמה מאד טובה עם משתלים מהשורה הראשונה 2כמה זמן בממוצע מחזיקה השתלת ברך? ת: בדרך כלל כחמש עשרה שנים ויותר. תלוי בפרמטרים רבים..... 3. האם אפשר להשתתף בטיולי מטיבי לכת לאחר ההשתלה? ת: היות ומדובר בחלק מלאכותי אנו זהירים בהמלצות מעין אלו היות ואין אנו מעוניינים בשחיקה מוקדמת של המשתל בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים