החלפת מפרק ירך - קופ"ח או שר"פ?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/04/2008 | 10:30 | מאת: ענת

ד"ר גרינטל שלום, אמי אמורה להעבור ניתוח החלפת מפרק ירך בעקבות שחיקה חמורה במיוחד של הסחוס. 1) הומלץ לנו על כירורג הבכיר בתחום בארץ ואנחנו מאוד מאוד מעוניינים שהוא יהיה המנתח. הבנו שאם הולכים דרך הקופה (מאוחדת), לא מובטח שהוא יהיה המנתח. מאידך, יהיה לנו קשה מאוד לעמוד בתשלום של 30,000 ש"ח לניתוח פרטי (שר"פ).תוכל להמליץ לנו על דרך פעולה טובה? האם זה נכון שקיים סוג של ביטוח רפואי פרטי בארץ? 2) הבנו שמנתח זה מתמחה בניתוח בעזרת ניווט במחשב. האם לדעתך זו שיטה עדיפה על פני הקונבנציונלית, שחותכת עמוק ורחב יותר? תודה רבה מראש, ענת.

09/04/2008 | 07:04 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לענת בוקר טוב נגעת בבת אחת בכמה נקודות רגישות ביותר. היתרון בניתוח תוך ניווט בעזרת מחשב אינו סגור. דהיינו, עדיין לא הוכח יתרן או חסרון משמעותי. זו אחת הסיבות שמבחינה מספרית רוב העולם האורתופדי מבצע את הניתוח ללא ניווט ממוחשב. ככלל, אם יש לשיטה מסויימת יתרון מהותי הרי כולם רצים ללמוד אותה ולבצע אותה....זה נכון בכל תחום בחיים. לגבי העדפת מנתח, הרי תפיסת העולם המנחה אותנו במחלקה האורתופדית ברמב"ם הנה שהטיפול המיטבי מכל הבחינות צריך להינתן במסגרת הציבורית. הדבר להערכתנו אפשרי, רצוי ואף הכרחי. אנו משתדלים 'לזרום' ולאפשר לכל מטופל להיות מנותח על ידי מנתח שאיתו יש לו אמון, כך שיתוף הפעולה (אלמנט חשוב ביותר) גדול יותר וכך התוצאה ושביעות הרצון טובים יותר. בכבוד רב וברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים