סונר ברך שמאל

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

30/03/2008 | 19:53 | מאת: בת 54

שלום, עשיתי בדיקת סונר ורשום:" תפליט בינוני בבורסה על פטרלית " מה פירוש התוצאה? באספקט שמאלי קידמי ציסטה פרמנסקלית קלה 11 מ"מ. ציסטה על שם בייקר עם תוכן הידי,הטרוגני,בקצה הקאודלי עדות לקרע וחלחול תוכן בתוך סיבי שריר התאומים. קיימת בצקת של סיבי השריר השכנים". מה התוצאות אומרות ומה הטיפול האפשרי? תודה מראש

31/03/2008 | 05:48 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה בדיקת ה US עליה את מספרת אומרת בשפתנו א. נוזל בברך (באזור מסוים) ב. ציסטה סמוך למניסקוס ג. נוזל שהצטבר מאחורי הברך ד. נוזל מהציסטה האחורית חודר לרקמות סביב.... לכל בדיקה חסרון מהותי: היא אינה מחליפה הליך רפואי בסיסי וחשוב שכולל: לימוד הבעיה (לפי נקודת ראייתו של הרופא), בדיקה, עיון בצילומי רנטגן, לעיתים בדיקות דם. עקב חסרון זה הבדיקה לא מאפשרת לאמר לך מה הבעיה הרפואית, ובודאי לא מה הטיפול. ככלל, חלק ניכר מהשגיאות ברפואה היום יומית נגרמות כתוצאת הדילוג על השלבים שתארתי. לכן אבקש את סבלנותך, אנא פעלי לפי השלבים הבסיסיים ברפואה וכך תגיעי לתשובה נכונה בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים