ארטריטיס במפרקי אצבעות הידים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

09/02/2007 | 14:23 | מאת: לי

אני בת 54.5 בשנתיים האחרונות הבחנתי כי מפרקי אצבעות יד ימין החלו להתנפח ולהאדים ולעיתים אני חשה בכאבים, התייעצתי עם רמטרולוג שטען כי אין מה לעשות והגדיר זאת כשחיקת סחוס באצבעות המפרק ואין מה לעשות וייתכן והדבר נובע משינויים הורמונליים בגיל זה. שאלתי היא אני עובדת מזה כ-35 שנה ורוב שעות היום הנני כותבת ובשנים האחרונות עובדת גם בעזרת המחשב, עצם זה שהתופעה הינה רק ביד ימין וביד שמאל הכל כשורה הייתכן כי הדבר נובע מכתיבה מרובה במשך כל השנים? אשמח לקבל תשובה. תודה,

10/02/2007 | 19:01 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה בדרך כלל ארטריטיס של האצבעות שאינה קשורה לדלקת מפרקים נוגעת גם בימין וגם בשמאל. יתכן שפעילות רבה ביד אחת מביאה להקדמה של התופעה אך בדרך כלל צריך רק לחכות ולפגוש גם את היד השניה.... בכל רע יש גם טוב. בדרך כלל זוהי תופעה שחולפת (אם מדובר על המפרק המרוחק של האצבע), גם אם נותר עיוות מסויים של המפרק הרי הכאב חולף והתפקוד חוזר. לגבי המפרק המקורב של אצבע (עם עצם המסרק) קיימים פתרונות ניתוחיים טובים, תלוי במידת ההפרעה. לכן מעשית כדאי להיפגש עם מומחה יד ולראות לאן הדבר הולך ולתכנן את המשך הפעילות בהתאם להתפתחות העתידית. אצל הרבה אנשים עבודה בעזרת מחשב פתרה את בעיית ההתאמה של ההפרעה, אצל אחרים התאמת מקלדות מיוחדות וכו'. לעניין זה אחד הכישורים של מרפאת ריפוי בעיסוק הנו לאבחן ולעזור בשפור התפקוד בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים