החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

20/02/2008 | 22:44 | מאת: נתן

שלום דר גרינטל אני בן 67 סובל זה שנתיים מכאבים בירך ימין, וברך ימין. המצב מגיע לכאב בילתי ניסבל, הומלץ לי בשלב ראשון לעבור ניתוח להחלפת מפרק ירך. האמת שאני מתלבט מה לעשות, אני קורא על כל מיני שיטות של ניתוח, 1 בשיטת ניווט ממוחשב , שבפירסומים אחוזי ההצלחה שלו עומדים על 96% לעומת 76% בשיטה הקונבנציונלית או בשיטה של דר' דה ויטה מבלגיה עם חתך מינימלי .והיתרונות שלו , אני פשוט לא יודע מה להחליט , אודה לך אם תוכל להתייחס תודה נתן

21/02/2008 | 06:50 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לנתן שלום התשובה מתחלקלת שני חלקים גדולים א. מה לנתח קודם: כאשר יש בעיה ניוונית במפרק הירך ובברך קיימת בעיה ובכל מפגש כזה אנו מתאמצים ונוקטים בחשיבה רפואית במספר כוונים כדי להגיע למסקנה. ההחלטה כל כך אינדיוידואלית שארגיש לא נבון לעוץ עיצה ללא בדיקה וחשיבה מדודקדקת. ב. ניוון ממוחשב: ככלל, אם יש משהו ברפואה שיש לו משמעות גדולה אין לגביו ויכוח. בתחום הניוון הממוחשב אין כיום מוסכמה, (אין קונצנזוס), עדיין רוב מוחלט של הניתוחים במדינה מתבצעים ללא ניווט ממוחשב וזה גם במחלקות בהן קיים מיכשור כזה. נראה לי שיש צורך לבדוק היטב את מקור הנתונים שבידך..... ג. גם לגבי ניתוח עם חתך מינימלי היתרונות לא מאד בולטים והחסרונות ברורים. כמו שאמרתי אם יש משהו מצוין הרי כל המנתחים רצים ללמוד אותו וליישם אותו. אם יש משהו שרק אחד או שניים או עשרה בעולם משתמשים בהם, "אומר דרשני" ושוב עלי להדגיש כי קיימים שני עקרונות הכי בסיסיים א. מגיעים לניתוח כדי לתקן בעיה של כאב שמדרדר את איכות החיים.... ב. הטכניקה שבה המנתח שלך מצליח הכי טוב הנה הטכניקה אותה צריך לבחור..... בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים