החלפת סחוס ללא החלפת ברך.יש דבר כזה?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

10/01/2008 | 09:41 | מאת: ג'ולי

בערוץ הבריאות של הוט הראו ניתוח החלפת דיסק ללא צורך בהחלפת ברך.(לא ראיתי אבל סיפרו לי) האם הרופאים בפורום שמעו על האופציה הזו? במקרה של צורך להחליף חצי ברך בצד הפנימי.האם אופציה כזו אכן קיימת.והיכן משתמשים בה?.הרופא שלי דוקטור כרכבי משפרעם לא ציין בפני את האופציה הזו. יתכן שמדובר בחידוש שלא הגיע עדיין לארץ? לתשובתכם אודה מאוד מאוד. מעבר לכך.אשמח אם תוכלו לומר משהו על נעלי אפוס.מניסיונכם האם יש תוצאות ! תודה .

11/01/2008 | 00:48 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ננסה לענות על השאלות אחת לאחת בערוץ הבריאות של הוט הראו ניתוח החלפת דיסק ללא צורך בהחלפת ברך.(לא ראיתי אבל סיפרו לי) ת: דיסק הנו סחוס הנמצא בעמוד השדרה ובמקרים מסוימים ניתן לבצע ניתוח בו 'מחליפים' את הסחוס שבין החוליות. כאשר בברך ישנה פגימה ממוקמת, אצל אדם צעיר, הרי אז מנסים טכניקות שונות כדי לגשר את הפגימה, לגדל באזור הפגוע סחוס כמה שיותר נורמלי. כאשר ישנה פגיעה רחבה, דיפוזית, התופסת חלקים נרחבים של סחוס הברך הרי פעולות מקומיות אינן רלוונטיות יותר. אל לשכוח ש "החלפת ברך" פרושו ציפוי של הברך מחדש... במקרה של צורך להחליף חצי ברך בצד הפנימי.האם אופציה כזו אכן קיימת.והיכן משתמשים בה?.הרופא שלי דוקטור כרכבי משפרעם לא ציין בפני את האופציה הזו. ת: לעיתים כאשר חלק בלבד מהברך פגוע ניתן לבצע ניתוח להחלפה של חלק מהברך. ניתוח זה מבוצע במחלקות רבות כולל במחלקתנו. היות ולא כל ברך פגועה מתאימה לניתוח זה. לא תמיד מציינים אפשרויות שאינן רלוונטיות, אלא מתמקדים באפשרויות הרלוונטיות. מעבר לכך.אשמח אם תוכלו לומר משהו על נעלי אפוס.מניסיונכם האם יש תוצאות ! ת. אנו בפורום נמנעים מלפרסם טכניקות טיפוליות אלו או אחרות לטוב ולרע. בברכה ד"ר גרינטל

28/03/2009 | 06:05 | מאת: SARA YAACOV

אני סובלת משחיקה סחוס בירך ושמעתי שיש שיטות המסוגלות להיות לעזר במקום ניתוח,האם ידוע לכם על אפשרות כזו?אם כן איכן?בארץ?בחוץ לארץ? שמעתי שכיום משתמשים בטכניקות כאלו בטיפול בברל או בגב. בעבר נותחתי בגב ועינני מעונינת לעבור עור ניתוח אם הדבר הוא אפשרי.

15/01/2008 | 17:14 | מאת: ג'ולי

אודה לדוקטור ארנן גריטל אם יחדד את תשובתו.לא ממש הבנתי. האם קיים היום חידוש להחלפת הסחוס בברך ללא צורך להחלפת הברך או חצי הברך? האם החידוש הזה קיים בעולם וטרם הגיע לארץ .או שכבר מכירים גם בארץ את הענין? הראו בערוץ הבריאות את התהליך.ונראה שמדובר בחתך קטן שדרכו מחדירים את הסחוס החדש .לא נראה מסובך וההחלמה קלה כך אומרים.מה דוקטור ארנן יודע על כך?

23/10/2008 | 11:44 | מאת: הלוי סילב

אני אמורה לעבור ניתוח החלפת ברך ימין. הייתי מעונינית לשמוע על חידוש של החלפת סכום. הייתי ב MED TEC. פתח תקוה ונאמר לי שאיני מתאימה לטיפול. אודה לתשובתכם. בברכה, סילביה

מנהל פורום החלפות מפרקים