שחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

29/01/2007 | 20:04 | מאת: יעקב

שלום לרופא שאלתי לא הובנה ע"י, בברך ימין שחוק הסחוס . הברך נפגעה בשנת 1969 והושתלה עצם עצם בטיביה. הרופאים האורטופדיים הציעו לי ניתוח החלפת מפרק. אני מעוניין לדעת האם הטיפול הלא פולשני לשיקום וחידוש סחוס ע"י מכשיר שנקרא auralon c ונמצא במכון crt הוא אפקטיבי, האם מישהו שמע שהמכשיר הנ"ל עוזר. האם האורטופדיה מאמינה ב"מכשיר" כזה? לי זה נשמע כמו משהו מופרך לחלוטין. אני נכה צה"ל אך משרד הבטחון אינו ממן טיפולים במכשיר הזה.

30/01/2007 | 12:22 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

ליעקב שלום וברכה שיטת ה CRT הנה שיטת טיפול בעלת מתולוגיה מסויימת שמטרתה לנסות ולחדש תאי סחוס על ידי קרני אור. אין בידנו, המנתחים האורתופדים יכולת לבקר את הטכניקה לטוב ולרע. לפני שנים רבות באתי אל אחד מהמורים שלי והעלתי בפניו שיטת טיפול חדשה בסחוס שהיתה מאד פופולרית דאז. ואז אמר לי: " אני פונה להגיון הפשוט שלך: אותה שיטה יכולה לכאורה לרפא מיליוני אנשים. הרבה יותר קל וזול למערכות קופות החולים, לאירגוני הבריאות, למשרד הבטחון המטפל בנכי צה"ל הסובלים מפגיעות סחוס, לממשלות המממנות את הטיפולים הרפואיים להזמין מכשירים כאלו בסיטונות ולספקן לכל מרפאה.....גם אותו רופא שהמציא את השיטה החדישה, כל מה שהוא צריך הנו לפנות לאחת מחברות התרופות ותרופות של מכשור רפואי ולתת להם לבנות מכשירים לכל העולם. הוא יהיה מיליונר, ובמקום לטפל בעשרה אנשים ביום יוכל להגיע לטיפול במליון אנשים ביום....." אותו הגיון שהיה פעיל לפני שנים פועל גם היום. אין לנו האורתופדים כלים לאמר אם השיטה טובה או לא טובה. יעילה או לא......ישנן שיטות טיפול רבות ומגוונות.... בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים