שחיקה בברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

26/01/2007 | 19:24 | מאת: יעקב

שלום לאחר פציעה בצבא הושתלה חתיכת עצם בטיביה, הפציעה בשנת 1969. כיום יש שחיקה של הסחוס בברך ימין. רופאים אורטופדיים שהתייעצתי עימם המליצו על החלפת ברך, ניסינו בנתיים זריקות עם סרום לברך , תוספי מזון, ובעיקר כדורים נגד כאב. אחד האורטופדים המליץ על טיפול crt , מכוון שאני נכה צה"ל ציפיתי שמשרד הבטחון יממן את הטיפולים אך במקרה זה אין מימון. שאלתי האם השיטה הנ"ל יעילה או שהיא שרלטנית ומביאה רווחה למפיציה בארץ. מכוון שאני צריך לממן את הטיפולים מכיסי מה אומרת הרפואה האורטופדית על כך?

29/01/2007 | 14:37 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ניתוח החלפת ברך בעזרת מחשב הנו נושא הבוער בתחום האורתופדי ואין מסקנות לכאן ולכאן. אלו המצדדים בו חושבים שהדיוק שהוא מביא יותר גבוה אך עדיין אין באמתחתם הוכחה שההבדל הנו בעל משמעות. ככלל, לכל פעולה שמתבצעת בחדר ניתוח יש יתרונות וחסרונות, גם לשימוש במחשב ככלי עזר בניתוח יש יתרונות וחסרונות. לכן ברצוני להציע: שב מול המנתח שלך, שוחח אתו קודם כל על הצפיות מהניתוח. לאחר מכן על הסיבוכים האפשריים ומהלכם האפשרי. לאחר תעלה את הנושא של הניתוח בעזרת מחשב ואז תשקול את העניין שנית. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים