צליעה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

25/10/2007 | 22:34 | מאת: דינה

אני 3 חודשים לאחר ניתוח מפרק ירך. הצליעה מאד חזקה אם כי נפרדתי מהמקל. כמה חודשים להערכתך יכולה להמשך צליעה לאחר ניתוח כזה? האם עלי לחשוש שהניתוח לא כל כך הצליח?

26/10/2007 | 17:42 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לדינה שלומותנו כאשר ניתוח עבר ללא סיבוכים, הכאב שהווה את הסיבה לניתוח חלף הרי כבר כעת את שרויה בהצלחה. יכולת להפסיק את השימוש במקל - יופי. אצל חלק ניכר מהמטופלים הצליעה נגרמת עקב חולשת שרירים, ברובם מדובר על חולשת השרירים האבדוקטורים. תרגול מתמיד מתגבר אותם והצליעה פוחתת ובסוף מפסיקה. עם כל זאת חשוב שתבדקי אצל הרופא המנתח כדי שיראה שזו באמת הסיבה ואין סיבה אחרת ויתווה את מסלול הטיפול הפיסיותרפי בהתאם בברכת סוף שבוע טוב ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים