החלפת פרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

28/09/2007 | 20:31 | מאת: שרון

בת 41 צריכה לעבור החלפת פרק ירך, בתקופה האחרונה הכאבים מתגברים. מכיוון שאני עובדת ועיקר עבודתי היא עמידה והליכה, האם מנסיונך במידה והניתוח מצליח אוכל לחזור לעבוד בתפקידי זה (לפחות חצי משרה)? פגשת אנשים צעירים שלאחר הניתוח חזרו למסלול חייהם הרגיל? אודה לתשובתך הכנה

30/09/2007 | 14:54 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשרון שלום וברכה ומועדים לשמחה. השם "שרון" הנו שם צעיר. גם אצל צעירים עשוי להווצר ניוון של מפרק הירך מסיבות שונות. ההתפתחות של שני העשורים האחרונים בנושא משתל מפרק הירך נותן תשובה ברורה לשאלה אותה העלית. אצל רוב המטופלים ובעיקר הצעירים ניתוח של החלפת מפרק הירך מטפל היטב בבעיית הכאב ונותן אפשרות לחזור לפעילות טובה. שיקום מוצלח של המפרק מביא למצב שבו אצל חלק ניכר מהמטופלים ישנה חזרה לפעילות גופנית, הליכה וכדומה. אצל חלק ניכר אין לדעת שעברו אי פעם ניתוח במפרק הירך. ההתפתחות של מפרק הירך המלאכותית לאחרונה נותן אפשרות לשמור על המפרק התקין לטווח ארוך. למשתל המקובל שבו המרכיב האצטבולרי בנוי מפוליאתיתלן והראש עשוי ממתכת או קרמיקה ישנה תוחלת של עשר עד חמש עשרה שנים ולעיתים יותר אלא שבהמשך נוצר צורך בהשתלה חוזרת. למשתלים המודרנים שבנויים משני חלקים ממתכת או מקרמיקה ישנה תוחלת ארוכה יותר באופן משמעותי והכוונה שעשויים לשמור על שחיקה נמוכה לעשרות שנים. כך שלשיקום המוצלח יש סיכוי רב להחזיק שנים רבות. כך שנאחל לך הצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים