בצקת במפרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

03/11/2015 | 14:53 | מאת: ירון

בן 49 היו לי כאבים באיזור מפרק ירך בצד ימין שהלכו והתגברו עד שהלכתי עם צליעה לפני 6 חודשים ביצעתי בדיקת MRI 05/15 והממצא היה bone marrow edema syndrome בראש המפרק ובחלק האחורי כמו כן שבר סובכונדראלי הרופא ביקש שאלך עם קביים ולאחר חודשיים וחצי התחלתי להרגיש יותר טוב ועכשיו אני הולך רגיל אבל עדיין יש כאבים קלים 80% פחות באיזור ללא צליעה, השאלה שלי האם כדאי לחזור על בדיקת MRI או להמתין עוד זמן? במידה והכאבים חלפו אפשר לוותר על בדיקה נוספת של MRI? יש לציין שלפני 15 שנים נראה שהייתה בעיה דומה שחלפה. ,תודה

05/11/2015 | 07:08 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה חשוב לקחת שהאתר נותן מידע בלבד ולא ייעוץ רפואי. במקרים כמו שאתה מתאר המקובל הנו לעקוב בצורה מסודרת אחרי המטופל, לבצע צילומים באופן סדיר ורוב הרופאים מבצעים MRI חוזר לאחר שלשה או ארבעה חדשים למעקב לגבי פרמטרים של ספיגת עצם, שבר סובכונדרלי או בצקת. במילים אחרות, תקפיד על מעקב מול הרופא שלך, בדרך כלל הדברים מסתדרים והריפוי טוב בברכה

מנהל פורום החלפות מפרקים