החלפת מפרק הקרסול

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

10/10/2015 | 11:55 | מאת: אורנית

לאחר התייעצות עם מספר רופאים הבנתי שאין מנוס מניתוח להחלפת מפרק הקרסול. השאלה שנשארה פתוחה היא רק מתי כדאי יהיה לבצע את הניתוח. יש מי שטען שחבל על הימים שאני סובלת מכאבים ויש מי שטען שאני צעירה מידי מבחינת הגיל כי החלפת הקרסול בקרסול מלאכותי... מאפשרת אומנם תנועה במפרק, אך ככל מפרק מלאכותי יש לפתרון זה אורך חיים מוגבל הנע בין 5 ל-15 שנים, ואז יכולה להתעורר בעיה חדשה. לאחרונה שמעתי שיש שיטה חדשה של ניתוח בשם: Scandinavian Total Ankle Replacement אם הבנתי נכון, בשיטה זו ניתן להאריך את אורך החיים של החלפת הקרסול כך שיתאים גם לאנשים לא ממש מבוגרים. האם השיטה הזו מוכרת בארץ ? האם יש רופאים בארץ המנתחים בשיטה זו ? כיצד ואיפה אני יכולה לקבל עוד אינפורמציה על שיטה זו ? (מבלי לקרוא מאמרים מקצועיים באנגלית )

12/10/2015 | 13:38 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאורנית שלום וברכה. ישנם מספר 'סודות' בתחום החלפות המפרקים. אלו המרכיבים של הצלחת הניתוח. חלק מהמרכיבים של ההצלחה הנו הכרת המשתל מצידו של המנתח, מספר הפעמים שבצע את הניתוח במשתל הזה. כך הוא יודע את היתרונות והחסרונות ומה גורם כל דבר בניתוח. לכן בניגוד לפיזיקה שם ישנו "החלקיק האלוהי" אין במשתלים את "המשתל האלוהי" זה שמשתמשים בו והוא מבטיח את ההצלחה. כך בברך, במפרק הירך, בקרסול, בכתף. לכן הגישה הנכונה איננה לחפש את אותו משתל ייחודי שיש לו מסע מכירות מוצלח מצד היצרן אלא לחפש את המנתח שמחליף קרסול עם הנסיון הגדול ביותר, המיומנות, הנינוחות בבצוע הניתוח. הוא יכול לדעת מה הכי מתאים, מה הכי יצליח לטווח קצר ולטווח ארוך. סוג המשתל הנו יחסית שולי לכל הפרמטרים שציינתי. כך שבשורה התחתונה, את צריכה לבחור מנתח מוצלח. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים