כאבים אחרי החלפת ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

13/11/2020 | 20:06 | מאת: ענת פאר

אמי בת 68 בריאה עברה החלפת ברך מלאה בשיטה רובוטית. טווחי תנועה מצוינים. אבל קושי בעליית מדרגות וכאבים! ממשיכים לגמרי. עברו 4 חודשים מניתוח. זה בגדר החלמה והתאוששות או חלילה רומז ל12% הקיימים של כשלון ניתוחי? הכאבים דינאמיים: במקומות שונים. זה רומז על כאב מהתהליך הרגיל של ההחלמה או על כל שהיא באחוזון של מי שהניתוח לא סייע לו..?

שלום לך ענת ותודה על השאלה. ניתוח רובוטי בפני עצמו אינו שונה בתוצאותיו מניתוח בשיטה הרגילה ואין הבדל באחוזי ההצלחה בין ניתוח עם רובוט או בלי רובוט. בכלל ארבעה חודשים מהניתוח זה לא מעט זמן אז זה גם לא הרבה. חשוב להקפיד בשלב זה על שיפור טווחי תנועה אם עדיין מספקים וחיזוק שרירים. במיוחד שריר ארבע ראשי. תוצאות הניתוח מבחינת הצלחה נמדדות לאחר שנה לפחות מהניתוח. אומנם יש לא מעט אנשים שמחלימים הרבה יותר מהר אך זה לא הכלל. זו תקופה לא פשוטה וצריך להתמיד. בהצלחה דר׳ גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים