קיצור אורך רגל

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

27/10/2013 | 12:45 | מאת: חימון

לאחר החלפת שני פרקי ירך ימין ושמאל. לפני 5 חודשים עברתי רביזיה במפרק ירך שמאל. המנתח לאחר הניתוח אמר לי שהרגל השמאלית קוצרה ב3.5 ס"מ לערך. היכן עוברים בדיקה מדויקת לגבי אורך הרגליים. בהליכה מורגשת צליעה בגלל קיצור הרגל.

05/11/2013 | 11:24 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום רב יש הבדל בין קיצור אמיתי וקיצור לא אמיתי ואנו לא יודעים אם הקיצור הנו אמיתי לפי ההגדרה הרפואית. לעיתים חולשת שרירים סביב המפרק מדמה קיצור גפה עקב הצליעה כאשר הפתרון הנו בפשטות חזוק אותם שרירים ישנם פתרונות נוספים לבעיה זו אך היא מחייבת בדיקה רפואית מסודרת ואז ניתן לדעת מה הדבר הכי יעיל לעשות... בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים