כאב במפרק ירך מספר שנים לאחר ארטוסקופיה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

23/01/2019 | 22:09 | מאת: ברק

שלום דר בן 47 רקע של מנח ברכיים בוארוס משמעותי ו2 אורטוסקופיות בברך ימין על רקע של קרע וקרע חוזר במיניסקוס המדיאלי.רוב רובו של המניסקוס הפנימי אינו קיים.מזה כ 5 שנים כאבים בקדמת ברך ימין בעיקר במאמצים ( עליה ירידה במדרגות ריצה עמידה ממושכת ועוד)טופלתי בעיקר בזריקות ובפיזיוטרפיה ללא הטבה לאחרונה כאבים במפרק הירך בעת שינוי תנוחה ואפילו הליכה. האורטופד חושד כי החלה בעיה גם במפרק ונשלחתי לצילום.ובבדיקה גופנית של המפרק כתב: מפרק ימין : רוטציה חיצונית ביישור 40 רוטציה פנימית 10 כיפוף מלא רוטציה חיצונית ב 90 מעלות -30 אוטציה פנימית 7 עם התנגדות וכיפוף מלא שאלות: 1.האם יתכן כי הבעיה בברך החלה להשליך באופן שלילי על המפרק עד כדי כך שהוא נפגע ? 2.האם טווחי התנועה שנמצאו בבדיקה תקינים או שמה מעידים על בעיה במפרק ואם כן מה חומרתה? 3.מהי המלצתך להמשך בירור הרפאוי?

שלום לך, הטווחים שציינת יכולים להיות תקינים אצל הרבה אנשים. לגבי שחיקה במפרק הירך יש צורך בשילוב של התרשמות מהבדיקה וכמה כואב לך עם הצילום שביצעת בכדי לקבוע זאת. בברכה. דר׳ גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים