ניתוח החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/10/2018 | 12:52 | מאת: עדי

שלום רב, אימי בת 71 עם קושי ניכר וכאבים חזקים בהליכה (ללא כאבים בישיבה/שכיבה). בעקבות צילום רנטגן הצביע אורתופד מהקופה על הרס מפרק ירך שמאל והמליץ על ניתוח. פנינו לחוות דעת שניה בעקבותיה היא ביצעה צילום נוסף ובפעמוח נכתב: "מבנה גרמי תקין של עצמות האגן. אין סימן להרס גרמי או תגובה פריאוסטלית. שינויים ניווניים עם היצרות ניכרת במפרק הירך השמאלית. מימון ללא ממצא פתולוגי". השאלה היא האם ממצאי הרנטגן השני "מחלישים" את חוות דעת הרופא על הרס וצורך בניתוח? תודה רבה.

שלום לך ותודה על השאלה. ממה שאני קורא שכתבת ואני מצטט "שינויים ניווניים עם היצרות ניכרת במפרק הירך השמאלית." אז גם מומחה ההדמיה וגם האורתופד מסכימים עם הממצאים של שחיקה במפרק הירך השמאלי. לעניין הכאבים אם היא סובלת ומתקשה בהליכה מומלץ ניתוח. בהצלחה, ד"ר גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים