החלפת מפרק הירך האם מומלץ

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/04/2018 | 17:19 | מאת: מרי

שלום - בני בגיל 11 חלה בפרטס מצב שלו השתפר ושוקם יחסית היום בן 17 סובל מכאבים בכל מאמץ אפילו עמידה של כמבה שעות וכמובן לא יכול לרוץ סובל מכאבים רוב הזמן גם אחרי ישיבה ממושכת בכיתה האם ניתן לעשות החלפת מפרק הירך בגיל הזה (17) ? האם מומלץ ?

שלום לך ותודה על השאלה. ניתוח החלפת מפרק הירך בגיל הנ״ל הינו האופציה האחרונה כאשר מוצו כל האופציות האחרות ועדיין כאבים יומיים וקושי בתפקוד. חשוב לבדוק האם ניתן לבצע ניתוח אוסטאוטומיה (חיתוך עצם) שיכול לשנות צורה של המפרק ולתת עוד כמה שנים ללא כאבים. הדבר מחייב בדיקה במקום בו עושים ניתוח כזה. לדעתי רק שניים שלושה מרכזים בארץ יכולים לבצע ניתוח כזה. ברמב״ם זה מתבצע. בברכה. דר׳ גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים