ניתוח החלפת ברכיים לפני חודשיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/11/2017 | 19:15 | מאת: יניר

אבי בן 71 עבר ניתוח החלפת ברך שמאל לפני 8 שנים. ניתוח נוסף להחלפת ברך ימין על ידי ד"ר בר זיו לפני כחודשיים עם משתל חדיש בשם MEDIAL PIVOT. אבי מאוד מרוצה מתוצאת הניתוח והשיקום היה מהיר וקל משמעותית מרגל שמאל. כעת הוא חש כי רגל ימין מתפקדת באופן מלא ורגיל ואילו ברך שמאל אינה מרגישה רגילה כרגל ימין ולמעשה מעולם לא הרגישה כך. האם כדאי לבצע ניתוח להחליף את המשתלים של ברך שמאל לאותם המשתלים שהושתלו בברך ימין? האם יש שיטה לעשות זאת בצורה זעיר פולשנית?

שלום רב, ניתוח החלפת ברך עם המשתלים החדישים, לא רק עם משתל medial pivot. החלפת ברך יכולה להיות לא מוצלחת גם עם משתלים חדישים. אם אין כאבים קבועים ומדובר רק בתחושה לא הכי רגילה אז לא מומלץ לעבור ניתוח החלפה חוזרת כי התוצאות של ניתוח חוזר פחות טובות מהניתוח הראשוני. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם המנתח. בברכה, דר׳ גרייב

הכוונה בשורה הראשונה שהמשתלים החדישים נותנים תוצאות יותר טובות מהישנים ברמת שביעות רצון המטופלים. מבחינת ניתוח זעיר פולשני- הגישות הנ"ל בברכיים ובירכיים נחלה כישלון ועל כן אינם מבוצעות כיום.

מנהל פורום החלפות מפרקים