ניתוח cdh בגיל שנה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

20/06/2012 | 10:15 | מאת: נטלי

שלום רב, היום אני בת 25 בגיל שנה עברתי ניתוחcdh באגן בצד שמאל ובזמן האחרון יש לי כאבים בעת הליכה הדבר מאוד מדאיג אותי .. יש לציין שהייתי נפני כ3 חודשים בביקורת בתל השומר אצל רופא אורטופד והוא הסתכל על הצילום ואמר שהאגן תמיד לא היה בסדר במאה אחוז ובגלל זה עשו לי ניתוח שהייתי קטנה אבל לפי המצב היום על פי הצילום נראה בסדר האגן והוא טוען כי הכאבים היום מופעים עכב מאמץ יתר . השאלות שלי הן : 1. האם הכאבים נובעים מאמץ יתר או שיש לי סיבה לדאגה ? האם בגלל הכאבים אצטרך לעבור ניתוח . 2. האם בגלל שעברתי ניתוח cdh שהייתי תינוקת בת שנה אז תיהיה לי בעיה בכל מהלך ההריון ? ובלידה עצמה ? האם אני יוכל ללדת באופן רגיל ? אני ממש חרדה בנושא אני מאוד רוצה להכנס להריון רק פוחדת עכב הניתוח שעברתי שזה ישפיע ... 3 . האם לדעתך אצטרך ניתוח בשנית cdh במהלך השנים הבאות ? אני ממש יודה לך אם תענה לי על כל שאלותי . תודה מראש .

14/08/2012 | 12:54 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה חשוב להבין מה מביא לכאב. האם יש תחילת תהליך ניוון? האם יש פגיעה אחרת סביב המפרק המביא לכאב? האם צריך ניתוח? התשובה לשאלה זו בנויה משניים: מה מידת ההפרעה והסבל, וכן מה הסיבה לכאב.... לגבי הריון, לידה, מאד קשה לדעת בלי להכיר אותך ובלי להבין את הגורם לכאב, בלי לדעת מה ממצאי הבדיקה וכדומה. לגבי השאלה האחרונה, הצפי לעתיד, זו השאלה הקשה מכולן, הלוואי שהייתי יכול לענות בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים