AVN ותא לחץ

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

07/06/2012 | 14:04 | מאת: חגית

שלום רב, הובחנתי לאוסטאופורוזיס חולף במפרק ירך ימין מההריון ולא הקפדתי שלא ללכת בעקבותיו. לפי MRI שביצעתי לפני חודש נרשם כי אמנם קיימת ספיגה של הבצקת הלשדית אך ישנם מוקדי נזק תת כונדוראליים חדשים מסודרים בצורה קשתית באספקט המדיאלי של ראש הפמור הימני וכי הם מחשידים להתקדמות לכיוון ה- AVN של ראש הפמור הימני, כמו כן הופיע נוזל יתר גם בשמאל (החלו לי גם כאבים קלים בשמאל). מאז אני הולכת על קביים לפי הוראת האורטופד. אורטופד אחד טען כי יש לי AVN ותא לחץ יכול קצת לעזור והשני טען שיש לי אוסטאוטפוזיס חולף (ולא AVN) ושהפרוצדורה של להגיע לתא הלחץ לא שווה אותו. שניהם הסכימו כי התמונה הקלינית תואמת את ה- MRI. 1) האם לדעתך כדאי ללכת לתא לחץ? יש לי אוטו אך מן הסתם שרגל שמאל תתאמץ בהליכה 2) לפי מה שקראתי, תא הלחץ יעיל ב- AVN מדרגות 1-2. אם אכן יש לי AVN, האם הוא מדרגות אלו? תודה מראש

17/06/2012 | 12:12 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לחגית שלום קודם כל צריך להפעיל את ההיגיון. השאלה הראשונה ששאלת הנה שאלת כדאיות הליכה לתא לחץ. א. ברור שהאבחנה לא סגורה היות ואורתופד אחד חושב א' ואורתופד שני חושב ב'. ב. לא בטוח שלפי התאור שלך תא לחץ הנו רלוונטי. ככלל, כדי להיות מסוג להחליט אם א' או ב' צריך לבדוק, לעיין בצילומים, לעיין ב MRI ואז יש אפשרות לענות. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים