החלפת מפרק ירך - החלמה קצרה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/02/2012 | 23:51 | מאת: גלית

לאמא שלי בעיה קשה של חוסר סחוס במפרק הירך והיא סובלת מאד. שמענו שקיים ניתוח להחלפת מפרק באופן מיוחד בלוס אנג'לס שבו ההחלמה מהירה במיוחד - מחליפים זווית באמצע הניתוח או משהו דומה. האם למישהו יש מידע על כך? נשמח לכל אינפורמציה בנושא. תודה.

09/02/2012 | 09:10 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לגלית שלום יש מספר נקודות חשיבה שאת צריכה לקחת במערכת השיקולים בכל מקרה כזה א. באם ישנה טכניקה ניתוחית או משתל חדיש שנותנים תוצאה מוכחת כיותר טובה מכל מה שהיה לפני כן, או אם יש משהו חדש עם יתרון אמיתי, הרעיון או הטכניקה מתפשטים כמו אש בשדה קוצים. כל מנתח רוצה להיות בשורה הראשונה, אין בית חולים שמעוניין לעמוד מול טענה שהמשתלים שהוא מאפשר לרופאים להשתמש בניתוחים הנם מיושנים ותוצאות לא מספיק טובות..... ב. ככלל, ניתוח טוב הנו ניתוח שגם אם הוא מבוצע על ידי מנתחים רגילים התוצאות מצוינות. אם צריך וירטואוז כדי שהניתוח יצליח הרי קיים פוטנציאל ניכר לאי הצלחה. ג. לכל ניתוח עשויים להיות סיבוכים. מה קורה לסיבוך שמופיע לאחר חודש או לאחר שבועיים כאשר המטופל חזר לארץ? האם צריך לטוס חזרה מידית ללוס אנג'לס כדי שהמנתח יראה ויחווה דעתו? בברכת הצלחה ד"ר גרינטל ג.

מנהל פורום החלפות מפרקים