בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/12/2000 | 11:46 | מאת: משה

אני מטופל מספר שנים באלטוקסין 200 מ'ג ליום עקב תתפעילות של הבלוטה , כמו כן אני סובל היתר לחץ דם ולוקח את התרופות הבאות: נורווסק 5מ'ג,קונקוקד 5 מ'ג נורמופרסאן, קדקס 5 מ'ג,אוקסאר+ 50מ'ג כל זאת פעמיים ביום בקר וערב השאלות הם: היש בעיה בין התרופות הנ'ל לבעיה בבלוטת התריס? העם יש להפסיק את התרופות או תרופה מסוימת לפני בדיקת הדם? ובעיקר העם יכול להיות שלחץ הדם שלי לא מאוזן עקב אי איזון בבלוטות ובאיזה בדיקה דם ניתן לעשות ?

22/12/2000 | 13:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מאד מומלץ שתשאל ישירות את הרופא שנותן לך קוקטיל של חמש תרופות שונות ללחץ דם. מן הראוי היה שתקבל הסבר על התרופות שאותן אתה מקבל ומדוע דוקא ה" קוקטיל" הנוכחי ולא אחר ?מבחינה עקרונית וכללית - אין התרופות הלו מפריעות לבלוטת התריס. להעראכת איזון הבלוטה יש לבצע אחת לתקופה תפקודי הבלוטה ( TSH FT4) בברכה

מנהל פורום סוכרת