ריפוי פצעים לסוכרתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/05/2004 | 07:46 | מאת: משה

יש לי בעיה ברפוי פצעים בגלל הסכרת < נתקלתי בשם של משחה שאמורה לעזור השם אפליגרפט היכן ניתן להשיג .האם יש משחה שיכולה לעזור

22/05/2004 | 08:04 | מאת: ה נ ר י

תנסה להשתמש בדרמטול (זאת האבקה הצהובה שמשתמשים אחרי ברית המילה). ד ר מ ט ו ל Bismuth Subgallate ========================== נמכר בכל בית מרקחת, לי זה עוזר באופן לא רגיל ! (מיבש, מפסיק דימום ומגליד) תנסה , ודווח בשביל יתר משתתפי הפורום... אל תשכח... בהצלחה !!!

22/05/2004 | 08:38 | מאת: משה

להנרי . ,תודה

22/05/2004 | 13:10 | מאת: זהבה

לדעתי, אתה צריך לגשת לרופא עור ולספר לו שאתה סוכרתי ולא למרוח על דעת עצמך כל מיני אבקות ומשחאות, שכן ידוע, ודר' קנטר הזהיר לא אחת שיש משחאות וכו' שלסוכרתי אסור להשתמש בהם.

22/05/2004 | 20:37 | מאת: ה נ ר י

משה / זהבה ========= את צודקת באופן עקרוני , אבל אם מותר לשים לתינוק בן 7 ימים אבקת דרמסול, בלי בדיקות, על אחד מחלקי הגוף הרגישים והחשובים ביותר, אז גם משה יכול. אם זה לא יעזור אז תיפנה לרופא עור. דרך אגב: זהבה , בטוח משחאות?

23/05/2004 | 05:56 | מאת: משה

נתקלתי באחד האתרים בשם המשחה apligraft שהיא עוזרת מאד לרפוי פצעים אצל הסוכרתים ואיני מוצא אותה בבתי מרקחת ב. לאחרונה אני מורח ויטה מרפן האם מותר. בתודה

23/05/2004 | 07:03 | מאת: זהבה

למשה, לדעתי עדיף שתחכה לתשובה של דר' קנטר. אם אתה בטוח שהמשחה מותרת, אתה יכול לבדוק בבית מרקחת של אלטמן, לרוב יש להם והם יכולים להזמין גם מחו"ל, יש להם גם אתר באינטרנט.

30/05/2004 | 13:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הבעייה של ריפוי פצעים בסוכרתי ידועה, ויש להתאים את הטיפול לכל מקרה ומקרה וכן לפי סוג הפצע - חתך מזוהם, פצע מפריש, כיב כרוני, כיב נוירופתי וכדומה. בנוסף לטיפול היטמיומי של השריית כף הרגל או הפצע בבטאדין (פולידין) ללא יותר מ 5 דקות, יש להתאים משחה אנטיביוטית מקומית, בהתאם לרגישות החיידקים. בכיב כרוני או כיב נוירופטי יש לשקול שימוש במשחות המעודדות צמיחה של רקמת העור שתסייע לסגירת הפצע וקיימים מספר תכשירים מסוג זה (יקרים מאד). לא פעם הריפוי דורש הטרייה של שולי הפצע אעל ידי מומחה לכף רגך סוכרתית או כירורג, ולא פעם יש צורך לשלשב טיפול בתא לחץ. הנושא גדול ונרחב בכדי שנוכל לסכמו במקום מצומצם זה. [פרק שלם לנושא - תמצא בספרי הבא הנמצא בערכיה ובדפוס _ סוכרת (ספר שני) "סיבוכי הסוכרת - להתמודד ולהצליח"] .נסה למצוא קטעים ממנו בנושא הנדון באתר: www.matalk.co.il

מנהל פורום סוכרת