תוצאות בדיקת המוגלובין מסוכרר HbA1c

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/02/2017 | 14:54 | מאת: דן

שלום רב בבדיקת דם האחרונה קיבלתי את תוצאות הסוכר שלהלן : HbA1C % - Total Hb 6.1% Glucose (B) -102 mg/dl בן 53 משקל 100 ק"ג לא עושה ספורט אין מחלות ברקע האם אני כבר סוכרתי ? האם צריך טיפול תרופתי ? תודה מראש דן

23/02/2017 | 21:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דן, הערכים שלך גבוליים ומעידים על התחלת מצב של קדם סוכרת. מצב זה דורש התייחסות: שמירה על כלכלה ללא סוכרים זמינים, פעילות גופנית מתונה יומיומית, מאמץ בסיוע דיאטנית לרדת במשקלך הגבוה. לעתים רק שינוי בהרגלי החיים וירידה משמעותית במשקל תחזיר את הערכים שלך לנורמה ותעצור את ההתקדמות לסוכרת. שילוב של מטפורמין טבליה בערב אחר הארוחה יסייע גם הוא לטיפול.

מנהל פורום סוכרת