התייעצות בנושא בדיקות דם

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/01/2017 | 13:42 | מאת: יעל

שלןם, בעברי הייתי סכרתית מאוזנת עם 2 כדורי גלוקופג, ביום.ההמוגלובין a1c אף פעם לא עבר את 7. לפני 6 שנים עברתי ניתוח שרוול ומאז אני מאוזנת ללא כדורים בכלל. מבצעת פעילות גופנית ו ההמוגלובין a1cנע במשך השנים בסביבות 5.2 עד 5.7. היום בצעתי בדיקות והתוצאה בצום היא 100 וההמוגלובין המסוכרר הוא 5.4, ירד לעומת לפני חצי שנה שהיה 5.5 אבל אז בצום היה 90. מה בדיוק קובע את איזון הסוכר? הבדיקה בבוקר בצום או ההמוגלובין a1c? כמו כן יש לי שאלה נוספת לגבי פעילות גופנית שעוזרת לאיזון הסוכר. האם כל פעילות מומלצת או שעדיף יותר אירובי? והאם גם פילאטיס מכשירים בשילוב הליכה של 6 ק"מ כפעמיים שלןש בשבוע מספיקה. האם פילאטיס גם נחשבת לפעילות גופנית לצורך העניין או חייב אירובי.תודה מראש על התשובה.

16/01/2017 | 16:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אבחנת הסוכרת נעשית לפי הרמות במום ו/או שעתיים אחר ארוחה פחמימתית, וההמוגלובין A1C רק מאשר במידה ויש סוכרת. במצב שבו הסוכר על גבול ה 100 וההמולבין A1C פחות מ 6.0 יש סיכוי טוב למנוע את התפתחות הקדם סוכרת על ידי פעילות גופנית (ההליכה היא המומלצת), שמירה על דיאטה ללא סוכרים זמינים ושמירה על משקל ללא עודפי שומן מיותרים.

מנהל פורום סוכרת