סוכר פירות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

12/03/2014 | 12:35 | מאת: גל

שלום ד"ר 1.האם בננה ותמר מכילים פרוקטוז כמו שאר הפירות או גלוקוז?כי יש להם אינדקס גליקמי גבוה. 2.קראתי בספר של נטורופטיה שפרוקטוז לעומת שאר הסוכרים נהפך לשומן בדם..יתכן? תודה!

17/03/2014 | 15:09 | מאת: ד"ר אולגה רז

1. כל הפירות מכילים תערובת של גלוקוז ופרוקטוז ביחסים שונים ולא זה מה שמשפיע על המדד הגליקמי. 2. כל הסוכרים הופכים בסופו של דבר לשומן אבל נכון שפרוקטוז עושה את זה יותר מהר מאשר סוכרים אחרים. לכן אנשים שיש להם טריגליצרידים גבוהים או כבד שומני - כדאי שיצמצמו את כמות הפירות בצורה משמעותית.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה