סוכרת ואשלגן גבוה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

03/02/2014 | 12:12 | מאת: אביבה

שלום רב, סבתא שלי היא בת 90. חולת סוכרת , לאחרונה נצפה אשלגן גבוה 5.6. היתי רוצה לדעת איזה מאכלים היא יכולה לאכול, כי ישנם דברים שאסור לה בגלל סכרת וישנו מזון עם רמת אשלגן גבוהה. מאיפה אני יכולה לקבל רשימה שתוכל להתאים ולאזן אותה ביחס ל 2 בעיות הנ"ל? תודה מראש, אביבה

10/02/2014 | 15:57 | מאת: ד"ר אולגה רז

בגיל 90, אחת מהסיבות לעלייה באשלגן יכולה להיות התייבשות - נא לבדוק! בנוסף, יכול להיות שבסוכרת פגעה בכליות, מה שגם יכול לגרום לעלייה באשלגן - נא לבדוק1 הגרורם האפשרי השלישי הינו תרופות שונות, כולל תרופות ללחץ דם - נא לבדוק! אחרי שכל הגורמים האלה יבדקו, סבתך צריכה לקבל ייעוץ תזונתי פרטני שיתאים לכל הבעיות שיש לה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה