עודף משקל והורמונים עצה דחוף!

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

13/01/2014 | 20:23 | מאת: אירה

שלום רב אני בת 25 1.56 משקל 84 מצב נוראי בעבר הייתי שוקלת הרבה פחות אני עם שחלות פוליתאיסטיות ומטופלת ivf תמיד הורמונים משפיעים עליי בצורת השמנה היום הייתי בייעוץ אצל רופא ביחידה שבה אני מטופלת ואמרו לי שאני חייבת להרזות והם מבינים שזה קשה כי הורמונים משפיעים עליי בצורה כזו אבל חייבים כי אומרים שאם הbmi שלי יהיה כזה גדול אז לא יכניסו אותי לחדר ניתוח בדיקות דם שלי הן תקינות ללא בעיות סוכר או כולסטרול מה עליי לעשות? אני עובדת 12 שעות שבוע לילה שבוע בוקר אם אוסיף הליכות ריצות יוריד מעצמי כל דבר שקשור ללחם ומתוק זה יעזור לי? אני בלחץ כי זה עלול לעכב הריון

16/01/2014 | 18:23 | מאת: ד"ר אולגה רז

שחלה פוליציסטית אינה תסמונת שדורשת טיפול נפרד, לא קשור לרצונך להיכנס להריון. כלומר, טיפול ב- IVF. טיפול נכון בשחלה פולצ' כתסמונת נפרדת, עשוי לשפר את הסיכויים שלך להיכנס להיריון. הטיפול לשחלה פולצ' הוא תרופתי, לא הורמונלי, ומי שצריך לטפל בך הוא אנדוקרינולוג שמבין בסוג זה של תסמונת. התסמונת שממנה את סובלת מקשה מאוד בירידה במשקל ולכן חשוב לשלב את הטיפול התרופתי כחלק מהטיפול הכולל במצבך. הירידה במשקל היא הכרחית אבל קשנה מאוד בלי הטיפול התרופתי. טיפול תזונתי לא קשור להורדת לחם ופחמימות מורכבות אחרות, ההיפך הוא הנכון, אבל הטיפול צריך להיות מסודר במסגרת טיפולית ולא דרך הפורום. את יותר מידי חשובה בשביל לטפל במצב כזה בפורום - בלי בדיקות, בלי לראות אותך, בלי לשקול אותך.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה