ילד בן 10- תזונה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

06/11/2013 | 19:02 | מאת: אפרתי

שלום. בני בן 10, אינו אוכל גבינות וירקות . סובל מהשמנה קלה.לבית הספר אוכל לחמניה מקמח מלא . בעלי חושב שאין הבדל בין כריך שוקולד לבין כריך עם חביתה וגבינה צהובה / טוסט גבינה. מה דעתך? (בהנחה שמשתשמים בגבינה צהובה 15% או 9% שומן).

07/11/2013 | 18:49 | מאת: ד"ר אולגה רז

כדי לפתור בעיה של אי אכילת ירקות ומוצרי חלב, כדאי לתת ויטמינים לילדים המכילים את הויטמינים הקיימים בירקות ואת הסידן וויטמין D הקיימים במוצרי חלב. יכול להיות שכדאי לעשות ללו בדיקת דם לויטמין D, סידן, ברזל, B12 וגם לבדוק את מצב השומנים בדם בגלל העודף משקל ולתת תוספים בהתאם לממצאים. ילד עם עודף משקל רצוי שלא יאכל יותר מידי שוקולד - לא עם לחמניה ולא בלי לחמניה. פעם בשבוע מספיק. ביתר הפעמים - חביתה או גבנ"צ ולא שניהם ביחד.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה