אורז אדום

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

31/10/2013 | 12:47 | מאת: יפית

התחלתי לצרוך אורז אדום על בסיס יומי כדי להוריד כולסטרול. החלו לי התכווצויות שרירים ובנוסף כאבי גב באזור הכליות. האם ייתכן שאני רגישה לחומרים באורז האדום? ומה לעשות כעת מלבד הפסקת הצריכה? איך לנקות הכליות?

31/10/2013 | 18:12 | מאת: ד"ר אולגה רז

לא נראה שמה שאת מרגישה קשור לאורז אדום, אלא אם את לא אוכלת אוכל אחר. התכווצויות שריר יכולות להעיד על חוסר מגנזיום שנמצא בירקות ירוקים, בדגנים מלאים ובתוספי תזונה. אולי חסר לך משהו. לגבי הכאבים באזור הכליות, צריך ללכת לבדיקה רפואית, יכול להיות שזה מגיע מכאבי גב או שרירים ולאו דווקא מהכליות. תטפלי בזה

31/10/2013 | 19:22 | מאת: יפית

תודה על תגובתך המהירה. אני צורכת מגנזיום ותקופה ארוכה שלא סבלתי מהתכווצויות בשרירים.האם באורז של סוגת, האדום יש מונקולין וציטרונין? איך אפשר לדעת?

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה