מגנזיום כפתרון ל"תיקים"

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

05/09/2013 | 20:45 | מאת: מועלם

שלום רב, האם נכון כי תזונה עשירה במגנזיום יכולה להשפיע ולוהירד תופעה של "תקים" בפנים אצל ילדים בגילאי 7-10?

08/09/2013 | 14:32 | מאת: ד"ר אולגה רז

השאלה היא מה מקקור התיקים. אם זו מחלה שנקראת "לה טורט" והטיפול בה הוא נירולוגי (התחלת התיקים בגיל 5-7 מאוד מתאים לבעייה נוירולוגית זו) ואם זה סתאם כיווץ של שריר בפנים או עפעף, שזה יכול להיות מחסור במגנזיום, אם כי במקרה ספציפי שאת שואלת עליו, נראה לי שההשערה הראשנה שלי נכונה יותר. אם היית מתארת לי את מהות התיקים אז אפשר היה לדעת יותר מדוייק.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה