גובה ומשקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/08/2013 | 06:31 | מאת: הילה

אני בת 25 והגובה שלי הוא 1.30 אני נמוכת קומה. ולפי ה-BMI אני צריכה לשקול 32 קילו וזה יתן לי תוצאה של BMI תקין!!! בגלל שאני 1.30 יש לי השמנה מרכזית בבטן וכל השומן שלי בגוף מתפרס בבטן. יש לי בטן שמנה מאוד ונפוחה כמו בלון ונפולה. אני לא יכולה להסתכל ולסבול את הבטן שלי השמנה... ממש כמו בהיריון...כל השומן שלי מצטבר רק בבטן... יש לי השמנה תפוחית-מרכזית בבטן בגלל שאני 1.30 אז הגוף שלי לא יכול להכניס אוכל מחשש שיתנפח ויתפח כי אין מקום לאוכל בגובה של 1.30 לדוגמא במשקל של 50 ק"ג - לאדם בגובה של 1.90 ה-BMI הוא 13.85 = תת משקל , לעומת זאת לאדם בגובה של 1.20 ה-BMI הוא 34.72 = עודף משקל. מדוע כל גרם במשקל שאני עולה אז אנשים ישר רואים? מדוע הבטן כל כך בולטת? האם בגלל שאני נמוכת קומה אז הבטן שלי בולטת ונפוחה? מדוע בגובה שלי לא יכול להיות לי בחיים בטן שטוחה? מדוע שככל שיותר נמוכים כך יותר שמנים? מדוע אנשים גבוהים יכולים לאכול הרבה יותר מנמוכים ולא להשמין? מדוע אנשים נמוכים לא יכולים לאכול כמו אנשים גבוהים?

22/08/2013 | 15:16 | מאת: ד"ר אולגה רז

אין קשר בין רזון לגובה וגם אנשים נמוכים יכולים להיות רזים אם הם אוכלים בהתאם לדרוש ולא יותר מכך. אל תאשימי את הגובה שלך בהשמנה אלא תבדקי טוב מה את אוכלת ותורידי את הדברים המיותרים. קחי דף נייר ותרשמי בכתב ברור את כל הדברים שאת אוכלת וחושבת שמשמינים אותך, תפסיקי לקנות אותם, תוציאי את מה שיש בבית מהבית ותטהרי את הבית מאוכל משמין ותתחילי לרזות.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה