עודף שומן בחזה ( - 'שדיים גבריים')

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

23/07/2013 | 22:39 | מאת: רונן

שלום ד"ר רז, שקלתי בעבר 104 ק"ג בעוד ה BMI ממקם אותי בין תחת 77 ק"ג כמשקל אידאלי. כעת אני אוחז ב 88 ק"ג. נכון לעכשיו, השומן באזור החזה לא הצטמצם משמעותית. האם הוא אמור להצטמצם כשאגיע למשקל תקין או שמא ישנן חריגות..? תודה רבה, רונן

25/07/2013 | 15:04 | מאת: ד"ר אולגה רז

ראשית, לא להסתמך יותר מידי על ה-BMI אלא יותר על המראה החיצוני והיכולת שלך להחזיק את הדיאטה לאורך זמן ולשמור שתהיה מאוזנת ולא תגרום לבעיות בריאות שנית, שדיים גדולים אצל גברים יכולים לנבוע משתי סיבות: 1. מבנה גוף עם הצטברות שומן באזורים אלה שטיפול בזה, אחרי ירידה סבירה במשקל הוא ניתוח פלסטי 2. בעייה הורמונלית הקשורה להפרשה מוגברת של הורמון פרולקטין. בירור האם זה אכן הבעיה שלך נעשה בעזרת רופא אנדוקרינולוג ע"י בדיקה של פרולקטין ורצוי גם בדיקה של טסטוסטורון. אם יש עלייה בפרולקטין צריך לעשות כלמה שקשור בטיפול בבעיה הורמונלית זו. בינתיים תשמור עלמשקל סביר ואל תגיע למשקלים נמוכים מידי.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה