מזונות כתומים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

14/04/2013 | 16:29 | מאת: עדנה

שלום,מידי פעם אני קוראת על המלצות לאכול מזונות כתומים כגזר,בטטות,דלעת וגם קישואים,אפונה, קיווי(היום בידיעות מאת ד'ר ברוריה טל) ושאלתי האם הם מאבדים הערכים החשובים בבישול?האם גזר חי בריא יותר (ומותר לי אחרי התקפ דיברטיקוליטיס בינואר השנה) נא הבהרתך. בנוסף אני עושה ואוהבת מרק סמיך של עדשים כתומות. האם עדשים ירוקות בריאות יותר? אני מניחה שאפשר לבשל אותן כמרק כמו העדשים הכתומות, אכן? תודה רבה עדנה

17/04/2013 | 11:23 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך עדנה, כעיקרון, כאורח חיים לאורך זמןאנו ממליצים לצרוך מכל הירקות והפירות, בכל הצבעים, כיוון שכל משפחה תורמת רכיבים שונים מהויטמינים והמינרלים. מומלץ לאכול אותם בקליפתם ככל שניתן, כי שם מרוכזים הרכיבים התזונתיים הבריאים הללוף ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים.בבישול חלק מהויטמינים נהרס בשל החום ואם מבשלים במים - חלקם יוצאים מהירק למי הבישול. על כן מומלץ לקצר את זמן הבישול ולאכול גם את מי הבישול (כמרק, למשל). עדשים מומלצים בכל צבע, כולם בריאים. לשאלתך על גזר חי - האם מותר לך - התשובה צרירכה להינתן בהתאם למצבך הנוכחי. בד"כ בזמן התקף דיברטיקוליטיס נמנעים מאכילת סיבים תזונתיים אך בחלוף ההתקף ניתן לחזור לצריכה רגילה. השאלה מה נאמר לך על אנשי מקצוע שטיפלו בך בזמן ההתקף. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה