אחוזי שומן גבוהים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

06/04/2013 | 20:30 | מאת: מיכל

אני בת 34, גובה 174 משקל 66. עושה פעילות גופנית בסטודיו סי שלוש פעמים בשבוע שעה וחצי בכל פעם, מתוכן חצי שעה אירובי ושעה עיצוב. משתדלת לאכול בריא: הרבה ירקות, דגנים מלאים, קטניות, מוצרי חלב דלי שומן, ביצים. צמחונית ורוב הזמן טבעונית מטעמי מוסר. הבעיה היא שלמרות שלכאורה הכל אמור להיות בסדר, יש לי גנטיקה די דפוקה לכן הטריגליצרידים והכולסטרול גבוהים ואחוזי השומן באזור 33%. כל הנשים במשפחה שלי מהצד של אמא ככה. יש משהו שאפשר לעשות? אני יודעת שעקרונית אימונים בחדר כושר יותר יעילים להעלאת מסת שריר מסטודיו סי, אבל ניסיתי ואני לא מצליחה להתמיד.

07/04/2013 | 12:26 | מאת: זהבה

הליכה היא הפעילות גופנית העוזרת בהורדת שומנים. אני מבינה שאת לרוב צמחונית, חשוב מאד לבנות תפריט צמחוני בריא הלוקח בחשבון את תוצאות הבדיקות שלך. ברוב המקרים ניתן לאזן שומנים על ידי תפריט נכון ופעילות גופנית מותאמות אישית. בברכת בריאות זהבה

07/04/2013 | 13:02 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך מיכל, אכן נשמע מתסכל... לחיות אורח חיים בריא ובכל זאת לראות בדיקות דם לא תקינות ואחוזי שומן גובהים. רק תארי לעצמך, לאור הגנטיקה שלך, מה היה מצבך ללא אורח חיים כזה...? לשאלתך על הורדת אחוזי שומן, לשם הורדת אחוזי שומן עלייך לעשות 2 פעולות: 1. קבלת תפריט אישי המתאים לך ולהעדפותייך הקולינריות אשר יכיל כמות שומן מוגבלת.לשם כך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית. 2. שילוב פעילות גופנית אירובית. הפעילות שאת עושה כיום בסטודיו C היא נפלאה וחשובה לחיטוב ועיצוב הגוף ושמירה על גמישות.אני ממליצה לך להוסיף במקביל גם פעילות אירובית. הפעילות האירובית היעילה ביותר, הזמינה והבריאה לנו, היא הליכה ברגל. הליכה בקצב של 6 קמ"ש במשך שעה, 3-4 פעמים בשבוע תוכל לסייע לך, לדעתי. נסי ותראי. בהצלחה!

07/04/2013 | 23:03 | מאת: מיכל

או שכל פעילות שהיא אירובית בעיקרה (למשל ג'וגינג, רכיבה על אופניים) תהיה בסדר והליכה היא פשוט הדבר הכי נגיש? בכל אופן תודה רבה לשתיכן, התחלתי את הערב בצעדה ואני מקווה להצליח להתמיד בזה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה