להישקל כל יום

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

10/03/2013 | 08:11 | מאת: יולי

היי אני כבר זמן מה בדיאטה ולא ההיתי נשקלת כל יום בסופש האחרון הרגשתי שקצת הפרזתי עם האוכל מהרגיל אך בכל זאת ביום שבת בבוקר נשקלתי (אחרי יציאה בשישי שכוללת שתייה)וראיתי ירידה במשקל (61.3) חשבתי שאולי יש טעות כלשהי. והיום בוקר ראשון נשקלתי שוב כי שוב הפרזתי טיפה בשבת והמשקל עלה ל 62.7! מה אני אמורה להסיק מזה? האם באמת עלתי למשקל הזה? תודה רבה מחכה בצפייה לתשובתך

12/03/2013 | 14:34 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך יולי, אכן משקל אינו מדע מדויק ומושפע מתהליכים שונים בגוף, כגון: יציאות, הטלת שתן, ביוץ מחזור חודשי אצל נשים ועוד... אי לכך, באמת לא מומלצת שקילה בתדירות גבוהה ובוודאי לא יום יום, בדיוק כיוון שהמשקל משתנה ללא קשר להרזייה/השמנה מיום ליום.בתהליך הרזייה מומלץ להישקל אחת לשבוע מקסימום, עדיף אף פחות אך להיצמד לתהליך, לעשיית, להנתהגות הנכונה עם האוכל. המשקל יירד לו כדרך אגב... אני מניחה שגם אצלך התנודות שראית במשקל אינן מייצגות בהכרח הרזייה/השמנה. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה